Isabel Quiroga

Isabel Quiroga (Rheine, Duitsland, 1978) volgde een opleidng tot meubelmaker in Rheine (Duitsland) voordat zij aan de Academie voor Beeldende Kunst & Vormgeving in Enschede ging studeren. Deze combinatie van Duits vakmanschap en degelijkheid met het conceptueel denken en de creativiteit van de Nederlandse designopleiding is bepalend voor Isabel’s ontwerpen. In haar werk focust zij op het doel van een product, maar door haar creatieve inslag bereikt ze een delicate balans tussen bruik­ baarheid en originaliteit.

Door het proces van het samenstellen van telkens nieuwe concepten en ideëen, past zij voortdurend het ontwerp aan en verfijnt zij het net zolang totdat een goed doordacht product is ontstaan die opvalt in vorm en functie.

Isabel Quiroga werd in 2007 genomineerd door ‘imm Cologne’ voor de Innovation Award en ontving de Applied Arts Award voor haar ontwerp The Low Lands in 2012.

Hier tonen wij het bureau Urban Nomad uit 2012. Elke dag op dezelfde plek werken is verleden tijd. Een flexibele werkplek is onderdeel geworden van ons dagelijks bestaan. De ‘Urban Nomad’ is een vertaling van het moderne leven en werken. Het is gemaakt van massief eikenhout en is ontworpen in een herkenbare vorm van een kruiwagen die het bureau een vertrouwde uitstraling geeft. Het ontwerp is een goed voorbeeld van hoe Isabel functionaliteit met schoonheid weet te combineren. De bijgeleverde practische accessoires maken het geheel compleet.

De Back-to-Basic lamp is opgebouwd uit restmaterialen die Isabel Quiroga overhield van andere ontwerpen. Door het combineren van verschillende materialen, afmetingen en functies is een reeks bureaulampen ontstaan. Elke lamp is een uniek stuk en kan niet worden gereproduceerd. Het ontwerp biedt een aantal praktische functies. U kunt uw pennen en aantekeningen of afbeeldingen erop plaatsen. Sommige lampen hebben een blauwe stalen plaat waar je aantekeningen op kunt maken met behulp van magneten. De materialen variëren van eiken, staal, messing, beton en papierrol.

Als ontwerper zoek ik de balans tussen functionaliteit en schoonheid. De vormtaal die ik gebruik is minimaal, waardoor mijn ontwerpen tijdloos zijn. Mijn producten nodigen uit tot experimenteren en verbeeldingskracht in het alledaagse leven. Ik geloof dat producten die een doel hebben, perfect in vorm zijn en gemaakt zijn van hoogwaardige materialen, geliefd zijn bij hun gebruikers en daarom eeuwig meegaan.

PRIJZEN

BUREAU URBAN NOMAD (PROTOTYPE) € 990,-
LAMP BACK TO BASIC € 220,-