Pepe Heykoop &
Tiny Miracles Foundation

Pepe Heykoop (Leiden, 1984) studeerde in 2008 af aan de Design Academy Eindhoven en startte hij zijn eigen design studio. Het werk van Pepe Heykoop begeeft zich letterlijk in twee verschillende werelden: in zijn studio in Amsterdam werkt hij aan unieke designobjecten; in Mumbai (India) produceert hij, in samenwerking met de Tiny Miracles Foundation, met vrouwen uit een sloppenwijk retailproducten. Deze twee facetten van zijn werk zijn niet onverenigbaar. Beiden reflecteren zijn idealisme en visie als ontwerper, beide zijn een aspect van zijn verkenning naar het ambachtelijke.Met zijn werk heeft hij meerdere designprijzen gewonnen; zijn werk is o.a. opgenomen in de collectie van het Cooper Hewitt Smithsonian Design Museum in New York.

Ik werk veel met restmateriaal, niet alleen omdat ik het leuk vind, maar ook omdat ik de drang voel om de manier te bekijken waarop we omgaan met onze bronnen en materialen die door deze planeet worden gegeven. Creatief denken kan leiden tot nieuwe ontdekkingen die onze toekomst vorm zullen geven, zowel fysiek als mentaal.

De Tiny Miracles Foundation, opgericht in 2010 door Pepe Heykoop en Laurien Meuter, stelt lokale gemeenschappen in Mumbai in staat om hun eigen duurzame levensonderhoud te creëen. Pepe Heykoop ontwerpt decoratieve producten die met low­tech methoden kunnen worden geproduceerd. Tiny Miracles Foundation leidt vrouwen uit een sloppenwijk op om deze producten handmatig te produceren. Deze foundation doorbreekt de armoe­ decirkel voor deze gemeenschap door niet alleen redelijk betaalde banen voor vrouwen te creëren, maar ze ook onafhankelijk te maken door zelfver­ trouwen, educatie, gezondheidszorg en meer zelfbewustzijn.
De belangrijkste ambitie van de Foundation is het realiseren van een volledig zelfvoorzienende gemeenschap in 10 jaar tijd. Sinds de lancering van dit initiatief in 2014 is het aantal vrouwen met een volledig betaalde baan uitgegroeid tot boven de 100. Hier tonen wij ontwerpen uit de beide werelden van Pepe Heykoop. De Brick Chair is een ontwerp uit 2009, handgemaakt door Pepe in zijn studio in Amsterdam.

Ook tonen wij hier Paper Vazen en Paper Lampen in diverse kleuren en designs, geproduceerd in de werkplaats van Tiny Miracles Foundation in Mumbai. Deze producten hebben de perfecte combinatie van goed ontwerp, maatschappelijk verantwoorde productie en gunstige prijsstelling. Dankzij dit succesvolle ontwerp zijn er inmiddels meer dan 100 vrouwen werkzaam voor Tiny Miracles in Mumbai en zorgt het daar voor velen voor een betere levensstandaard, gezondheidszorg en scholing.
De papieren flessenhouder is het jongste ontwerp van Pepe Heykoop, gemaakt in Mumbai.

PRIJZEN

PAPER VASE €19,-
PAPER LAMP €39,-
FLESSENHOUDER €15,-
BRICK CHAIR (LIMITED EDITION #5/5) PRIJS OP AANVRAAG