Anne-Claire Petit

Anne-Claire Petit (Breda, 1962) studeerde industrieel design in Eindhoven, waar ze zich specialiseerde in textielontwerp. Aan de Academie raakte ze geïnteresseerd in handwerk zoals drukken, weven en haken. Haar liefde voor traditioneel vakmanschap weerspiegelt zich nog steeds in haar collectie.

Na het beëindigen van haar studie begon Anne­Claire haar carriere in 1986 als ontwerper voor Esprit. Na 4 succesvolle jaren bij het Amerikaanse merk begon zij haar eigen label onder de naam Anne­Claire Petit Accessories. Haar ongebreidelde creativiteit leidde tot een uitgebreide collectie kinder­ en interieuraccessoires – alle producten in kleurrijk handwerk. De collectie wordt momenteel verkocht in honderden winkels en warenhuizen in 31 verschillende landen in Europa, Azië en de VS.

Een enorme dierenfamilie, een collectie interieuraccessoires, accessoires voor de keuken en zelfs voor huisdieren… elk Anne-Claire Petit-product is met de hand gemaakt volgens traditionele handwerktechnieken, met herkenbare kleurenschema’s en natuurlijke materialen, waardoor elke stuk uniek is. De authenticiteit, het oog voor detail, het precieze handwerk en de vrolijke kleuren blijven ongeëvenaard; elk stuk uit deze collectie brengt dezelfde positieve, opgewekte reactie teweeg en dat is precies wat de artistieke handtekening van dit merk vormt.

Anne­Claire Petit heeft een optimistische kijk op de wereld in alle aspecten, van ontwerp tot productie. Vrolijk, kleurrijk en vooral gemaakt met liefde. Veel van het traditionele haakwerk wordt gedaan op het platteland van China, Vietnam en Nepal, waar de vrouwen nog de originele handwerktechnieken van hun voorouders beheersen. Hier is een hechte relatie opgebouwd met verschillende gemeenschappen. Dankzij hun haakwerk voor Anne­Claire Petit hebben de vrouwen het grootste deel van het jaar betaald werk – iets waar de hele gemeenschap van profiteert. De vrouwen werken thuis en doen vaak samen met hun buren het haakwerk; dit geeft een gevoel van veiligheid en samenwerking dat in alle producten van Anne­Claire Petit doorklinkt.

Eén van onze bestsellers is Henk. Een vrolijk aapje met zijn handen diep in de zakken die met zijn grote ronde ogen en rode flaporen ieders hart steelt. Het verhaal gaat dat Henk zijn naam te danken heeft aan zijn gelijkenis – met name vanwege de oren – met Henk, de magazijnmeester van de werkplaats van Anne­Claire Petit in Amsterdam.

PRIJZEN

HENK €28,-
DIVERSE GEHAAKTE EN GEBREIDE KNUFFELS VANAF €28,-
SLEUTELHANGER €22,50
GEHAAKTE MAND €89,-
VOGELKOOOI €405,